Μοναδικά και απολαυστικά!
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου για το καθημερινό μας τραπέζι, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά
Μερίδες: 8 μπιφτέκια
- 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου, από στήθος
- 250 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 250 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε λίγο γάλα και καλά στυμμένο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 ντοματάκι κονσέρβας, πολτοποιημένο
- 2 αυγά
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
- Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
πηγή:https://www.gastronomos.gr