Μουστοκούλουρα με πετιμέζι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Forever Woman

Απολαύστε τα αγαπημένα μουστοκούλουρα με μια προσθήκη που κάνει τη διαφορά

Χρησιμοποιήστε πετιμέζι που δίνει νοστιμιά, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του σταφυλιού.

Δείτε επίσης: Acai bowl με ρόφημα αμυγδάλου και μάνγκο από τον Άκη

Υλικά:

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. πετιμέζι
  • 180 γρ. νερό
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες (αν θέλουμε να είναι νηστίσιμα τα κουλούρια, βάζουμε χυμό πορτοκαλιού ή νερό)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. σόδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αμμωνία

Eκτέλεση:

Αρχικά, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας ή με ένα σύρμα, να ενωθούν και να διαλυθεί η άχνη. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι τα αρωματικά, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και την αμμωνία και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.

Έπειτα ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο σχήμα που θέλουμε (συνήθως τα κάνουν στρογγυλά κουλούρια με τρύπα, αλλά μπορούμε να τα κάνουμε πλεξούδες). Τα τοποθετούμε σε μεγάλα ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο. Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 15-18 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να τα ξεροψήσουμε, για να είναι μαλακά.

H συνταγή είναι του steliosparliaros.gr

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα