Mηλοβούτυρο


To μηλοβούτυρο είναι ιδανικό για ένα γευστικό και γρήγορο πρωινό

Μπορεί η συνταγή να είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά το αποτέλεσμα και η γεύση θα σε αποζημιώσει!

Υλικά

  • 10-18 μήλα σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια χυμό μήλου ή νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Αρχικά βάλτε τα μήλα σε μία κατσαρόλα. Πρόσθεσε το χυμό μήλου και μαγειρέψτε τα για 10 έως 18 ώρες σε χαμηλή ή 6 έως 8 ώρες σε δυνατή φωτιά. Όταν θα είναι έτοιμα τα τοποθετήστε τα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέστε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά στα πολτοποιημένα μήλα και ανακατέψτε καλά.

Συνεχίζετε να μαγειρεύετε χαμηλή φωτιά 6 έως 8 ώρες ή σε δυνατή 2 έως 4 ώρες. Στα μισά του χρόνου μαγειρέματος αφαιρέστε το καπάκι. Για να δείτε αν είναι έτοιμο βάλτε στο μείγμα ένα κουτάλι κι αν στέκεται όρθιο τότε είναι έτοιμο.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα