Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Το μιλφέιγ είναι κλασική αξία!

Εδώ, δοκιμάζουμε τα αέρινα «χίλια φύλλα» του με κρέμα βανίλιας και το απολαμβάνουμε στο έπακρο.

Διάβασε ακόμα: Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας καλής ποιότητας
  • 700 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 300 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 160 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αρχικά ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά. Στη συνέχεια σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μαχαίρι, το ανοίγουμε και «γδέρνουμε» το εσωτερικό για να μαζέψουμε τα σποράκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και το κλωναράκι.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, προσθέτοντας έπειτα τα αβγά και τους κρόκους. Λίγο πριν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών. Έπειτα ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο και το ανακάτεμα με τον αβγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Στη συνέχεια αποσύρουμε και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα καθαρό σκεύος. Προτιμάμε ένα επίπεδο σκεύος, π.χ. ένα πυρέξ ή ταψάκι, ώστε να απλωθεί. Έτσι θα κρυώσει πιο γρήγορα. Έπειτα την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα, και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στη συνέχεια απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε δύο λαμαρίνες και τρυπάμε όλη την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι πολλές φορές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη μισή ώρα αναποδογυρίζουμε τα φύλλα της σφολιάτας, τα πιέζουμε με μια πετσέτα να φύγει ο αέρας και ξαναψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Έτσι, οι σφολιάτες γίνονται τραγανές και εύθρυπτες. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος (θα χρησιμοποιήσουμε τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια).

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη στο μίξερ ή με τον αβγοδάρτη, μέχρι να γίνει λεία και απαλή (στο ψυγείο θα έχει σκληρύνει). Απλώνουμε στο ένα κομμάτι σφολιάτας τη μισή από την κρέμα βανίλια και την καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι σφολιάτας. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε με το τρίτο και τελευταίο κομμάτι σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Δείτε επίσης:

Κέικ με ροδόνερο από τον Στέλιο Παρλιάρο
Χούμους με παντζάρι από τον Άκη

Διαβάστε επίσης