Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μη μαλώνεις αυτούς που αγαπάς

Η γκρίνια, η επίκριση και η επιθετικότητα – ειδικά στους αγαπημένους μας- απομακρύνουν, παγώνουν και αποξενώνουν δύο ψυχές που μπορεί να χρειάζονται η μία την άλλη

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να επικρίνουν συστηματικά εκείνους τους ανθρώπους που είναι οι “εύκολοι στόχοι” στη ζωή τους.

Και οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους αγαπημένους τους.

Γιατί ξέρουν πως ότι κι αν τους πουν ή τους κάνουν, αυτοί δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψουν.

Και παράλληλα, ξεχνούν πως αυτό που μας ερεθίζει ή μας εκνευρίζει σε κάποιον μπορεί να είναι και δικό μας χαρακτηριστικό που αποτελεί κομμάτι της “σκιάς” μας.

Φίλες και φίλοι, αν τυχόν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία, ένα πράγμα θέλω να θυμάστε:

Οι αγαπημένοι μας είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στη ζωή αυτή και στον κόσμο αυτό που έχουμε να μας συντροφεύουν στις ημέρες και τις νύχτες μας. Άσχετα με το πόσο εύκολες, δύσκολες, όμορφες, άσχημες, ζεστές ή κρύες είναι αυτές!

Κάθε φορά που λέμε, κάνουμε ή ακόμα σκεφτόμαστε άσχημα και θυμωμένα πράγματα γι’ αυτούς, είναι σαν να χτυπάμε την ίδια την αγάπη που μας περιστοιχίζει μέχρις ότου αυτή πονέσει τόσο πολύ που αποφασίσει να φύγει μακριά μας.

Να το θυμάστε αυτό κάθε φορά που κάτι λάθος, άσχημο ή παράτυπο εντοπίσατε επάνω σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να το καταδικάσετε με περισσή ευκολία και τιμωρητικότητα.

Όλοι μας έχουμε πράγματα επάνω μας που μπορούμε να διορθώσουμε.

Και όλοι μας έχουμε μέσα μας το δικό μας “κριτή” για να μας το θυμίζει. Δεν χρειαζόμαστε κι’ άλλους έξω από εμάς!

Η αγάπη, η υπομονή, η ειλικρίνεια και η συμπόνια θεραπεύουν και διορθώνουν.

Η γκρίνια, η επίκριση και η επιθετικότητα – ειδικά στους αγαπημένους μας – απομακρύνουν, παγώνουν και αποξενώνουν δυο ψυχές που μπορεί να χρειάζονται η μία την άλλη.

Αγκάλιασε με ηρεμία, συμπόνια, κατανόηση και γαλήνη αυτούς που αγαπάς και θα δεις θα δυναμώσεις κι εσύ μέσα στην αγάπη τους!

Δεν υπάρχει ομορφότερο δώρο για να κάνεις στον εαυτό σου και σ’ αυτούς τέτοιες μέρες!

Πηγή: akis-angelakis.com

Διαβάστε επίσης