Συνταγή για vegan μαρμελάδα λεμόνι

Forever Woman

Μια υπέροχη λιχουδιά που θα απογειώσει το πρωινό γεύμα!

Μια ιδανική επιλογή για το πρωινό σου γεύμα και όχι μόνο, είναι η vegan μαρμελάδα λεμόνι. Μια νοστιμιά που φτιάχνεται από το φρούτο που λατρεύουμε!

Διάβασε ακόμα: Συνταγή για κέικ σοκολάτας

Υλικά

200 γρ. νερό

6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κιλό λεμόνια

1 κιλό ζάχαρη

Αποστειρωμένα βάζα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λεμόνια, τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε στο πιο ψηλό μέρος του τρίφτη. Προσέχουμε να μην βγάλουμε πάρα πολύ από τη φλούδα.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ώστε να καλύπτονται τα λεμόνια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, τα βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Τα σουρώνουμε και κάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 4 φορές μέχρι να ξεπικρίσουν οι φλούδες.

Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες, τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το δυόσμο και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν ένας πολτός.

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε μέσα στη συνέχεια τα λεμόνια και σιγοβράζουμε για 30 με 40 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρουμε και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.