Γιατί να μη φοράς το λαστιχάκι μαλλιών στον καρπό!

Το λαστιχάκι μαλλιών γίνεται ένα με τον καρπό μας, ειδικά το καλοκαίρι

Όλες μας έχουμε την συνήθεια να φοράμε το λαστιχάκι μαλλιών στο χέρι, ανεξαρτήτως αν είναι σφιχτό ή όχι. Παρόλα αυτά αγνοούμε τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει τόσο στο δέρμα όσο και στην υγεία μας. Παρακάτω θα βρεις μερικούς λόγους οι οποίοι την επόμενη φορά που θα πας να το φορέσεις στο χέρι σου θα σε κάνουν να το ξανασκεφτείς.

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος

Το λαστιχάκι πιέζει τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η κανονική ροή του αίματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Αν λοιπόν έχεις συνεχή πόνο και μούδιασμα στα δάχτυλα αυτό σημαίνει ότι μπερδεύονται τα νεύρα στο σημείο του καρπού και υπολειτουργεί το χέρι.

Λοίμωξη του δέρματος

Τα λαστιχάκια μπορούν να λειτουργήσουν ως φορείς μικροβίων. Λόγω της τριβής λοιπόν που έχει το λαστιχάκι με το χέρι, προκαλούνται πληγές. Μέσω λοιπόν αυτών των πληγών μπορούν να εισχωρήσουν τα βακτήρια και να προκαλέσουν λοιμώξεις.

Κάνει την καρδιά να δουλεύει περισσότερο

Η καρδιά μεταφέρει το αίμα σε όλο το σώμα μέσω του κυκλοφορικού συστήματος. Όταν λοιπόν κόβεις την κυκλοφορία του αίματος με το λαστιχάκι, τότε η καρδιά καταλαβαίνει ότι δεν πηγαίνει το αίμα σε κάθε σημείο του σώματος. Με αποτέλεσμα να κάνει υπερπροσπάθειες για να αντλήσει περισσότερο αίμα.

Δείτε ακόμα
Βερίκοκο: Τα οφέλη του στον οργανισμό μας

Διαβάστε
ακόμα