Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μανιτάρια με μπέικον αλά κρέμ

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ
1 Κ.Σ. λάδι
180 γρ. μπέικον
20 γρ. βούτηρο
350 γρ. μανιτάρια
50 γρ. λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι / πιπέρι
200 γρ. κρέμα τυριού ( ή γάλακτος)
1 κ.σ. παρμεζάνα
50 γρ. μοτσαρέλα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο. Όταν κάψει προσθέτουμε το μπέικον αφού το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Μόλις το μπέικον ροδίσει το αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μόλις εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το μπέικον που είχαμε αφήσει στην άκρη και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Στο τελείωμα προσθέτουμε την παρμεζάνα, την μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε το λαχταριστό και εύκολο φαγητό μας!

Διαβάστε επίσης