Cheeseburger

Forever Woman

Λαχταριστό, αφράτο και πεντανόστιμο αυτό το cheeseburger θα το λατρέψουν όλοι.

Υλικά 

Για το cheeseburger

  • 1 kg μοσχαρίσιο κιμά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φέτ. cheddar ή τυρί της επιλογής σας
  • 6 ψωμάκια για hamburger
  • Ντομάτες σε φέτες
  • Δροσερά φύλλα μαρουλιού
  • Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • Μαγιονέζα
  • Μουστάρδα
  • Κέτσαπ

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το bbq μας, λαδώνοντας τη σχάρα.
  • Βάζουμε τον κιμά σε μπολ.
  • Βρέχουμε τα χέρια με νερό και χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μέρη.
  • Πλάθουμε 6 κομμάτια με πάχος 2 ½ εκ.
  • Δεν πιέζουμε τον κιμά για να γίνουν αφράτα τα burger, όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι γύρω-γύρω και πατάμε βαθούλωμα με τo δάχτυλο στο κέντρο.
  • Τα βάζουμε στη σχάρα με το βαθούλωμα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5′ κάθε πλευρά γυρνώντας τα μόνο μια φορά.
  • Τα τελευταία δυο λεπτά του ψησίματος ακουμπάμε από μια φέτα τυρί από πάνω σε κάθε ένα να λιώσει.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και με τη κομμένη πλευρά τα ακουμπάμε στην σχάρα για 2′.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε το burger στο ψωμί και από πάνω τα λαχανικά.
  • Σκεπάζουμε με το ψωμί και σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.
  • Σπιτικό fast food που θα σας συναρπάσει και θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα!
  • Συνοδεύουμε με αγγουράκια τουρσί και πατάτες τηγανιτές.

Πηγή: argiro.gr