Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μακαρόνια με σολομό

Ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Υλικά 

Για τα μακαρόνια

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο άνηθο
  • Ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση

Τα μακαρόνια

Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1’ λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.

Ο σολομός

Αλείφουμε τα φιλέτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα.

Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση για 2 ½ λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2’.

Τα βγάζουμε σε σκεύος και τα χωρίζουμε σε κομμάτια.

Η σάλτσα

Στο ίδιο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τα ντοματίνια.

Σοτάρουμε για 2’ και σβήνουμε με την βότκα.

Προσθέτουμε τα φιλέτα, το τυρί κρέμα και τα ζυμαρικά όπως στάζουν με το νερό τους.

Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο άνηθο και ξύσμα λάιμ.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης