Υλικά
Για τα μακαρόνια
- 250 γρ. μακαρόνια
- 1 συσκ. σολομός φιλέτο Νορβηγίας Pescanova
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια τρυφερά
- 4 ντοματίνια
- 1 σφηνάκι βότκα
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τα μακαρόνια
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1’ λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.
Ο σολομός
Αλείφουμε τα φιλέτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα.
Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση για 2 ½ λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2’.
Τα βγάζουμε σε σκεύος και τα χωρίζουμε σε κομμάτια.
Η σάλτσα
Στο ίδιο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τα ντοματίνια.
Σοτάρουμε για 2’ και σβήνουμε με την βότκα.
Προσθέτουμε τα φιλέτα, το τυρί κρέμα και τα ζυμαρικά όπως στάζουν με το νερό τους.
Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο άνηθο και ξύσμα λάιμ.
Πηγή: argiro.gr