Αυτό θα κάνεις αν έριξες πολύ πιπέρι στο φαγητό

Forever Woman

Τα 2 tricks που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Μπορεί να μιλάμε για ένα από τα main μπαχαρικά στη μαγειρική, που χρησιμοποιούμε σχεδόν σε κάθε φαγητό που θα φτιάξουμε, όμως, ακόμα κι εδώ μπορεί να κάνουμε λάθη. Το πιπέρι, ναι μεν, μπορεί να απογειώσει ένα νόστιμο πιάτο, όμως αν ρίξεις λίγο παραπάνω από όσο πρέπει, μπορεί και να το καταστρέψει.

Και επειδή δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χρήμα για να μαγειρεύεις δύο φορές σε μία μόνο ημέρα, εδώ θα βρεις μερικά κόλπα για να ακολουθήσεις, αν ήσουν «άτυχη» με τη μαγειρική. Καταρχάς, φρόντισε να αφαιρέσεις με ένα κουτάλι το πιπέρι που δεν έχει λιώσει ή να στραγγίξεις το φαγητό και να το μεταφέρεις σε μια άλλη κατσαρόλα. Σε περίπτωση που μαγειρεύεις σούπα, λίγο έξτρα νερό και μια πατάτα μέσα στην κατσαρόλα όταν βράζει ο ζωμός είναι ό,τι πρέπει για να διορθώσεις το «λάθος». Στην ουσία, η παράτα μπορεί να απορροφήσει την παραπάνω ποσότητα του πιπεριού.

Τώρα, αν δεν ισχύει τίποτα από αυτά, εδώ θα βρεις ακόμα δύο κόλπα που μπορείς να υιοθετήσεις για να διορθώσει το πρόβλημα.

Βάλε ζάχαρη

Όπως μπορεί να γνωρίζεις, η γλώσσα μας μπορεί να γεύεται πρώτα τις γλυκές γεύσεις, για αυτό και όταν προσθέσεις ζάχαρη σε ένα spicy φαγητό, θα μειώσεις αισθητά την έντασή του. Καρότα, ντομάτα ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό λαχανικό μπορεί να σώσει μια σούπα, αν δεν θέλεις να βάλεις ζάχαρη, ενώ το μέλι μπορεί να διορθώσει ψητά κρέατα.

Βάλε κάτι όξινο

Αν προσθέσεις κάτι όξινο, αυτό μπορεί εύκολα να εξουδετερώσει την ένταση του πιπεριού και θα σώσει το φαγητό σου. Επειδή, όμως, το κάθε φαγητό έχει διαφορετικές ανάγκες, θα πρέπει να σκεφτείς τι θα προσθέσεις. Μπορείς να βάλεις μηλόξυδο για το χοιρινό κρέας, λεμόνι για σως και βαλσάμικο για σούπες ή σάλτσες.