Μακαρόνια με Κοτόπουλο και Λεμόνι

Forever Woman

Ένα εύκολο, πεντανόστιμο και comfort πιάτο!

Υλικά:

  • 250 γρ. πέννες (ή άλλη παστα της επιλογής σας)
  • 2 κοτόπουλα στήθη, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • Τυρί φέτα, τριμμένος (προαιρετικά)
  • Φρέσκοι βασιλικός και περισσότερο λεμόνι, για σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Βράστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αφήστε τες στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμένα κοτόπουλα και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν πλήρως.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και ψήστε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίξτε τον χυμό από τα λεμόνια στο μείγμα κοτόπουλου. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα υλικά να συνδυαστούν για 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέστε τις βρασμένες πέννες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά, επιτρέποντας στη σάλτσα να καλύψει ομοιόμορφα την πάστα.
  6. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε ξανά. Αν θέλετε, προσθέστε τριμμένο τυρί φέτα.
  7. Σερβίρετε τη ζεστή πάστα σε πιάτα, πασπαλισμένη με φρέσκο βασιλικό και επιπλέον λεμόνι αν θέλετε. Καλή όρεξη!