Σοκολατόπιτα με ρευστή σάλτσα καραμέλας

Forever Woman

Σοκολατόπιτα από σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Όσοι έχετε παιδιά στο σπίτι, σίγουρα έχετε leftovers μπόλικης σοκολάτας από ανοιγμένα σοκολατένια αυγά. Η σοκολατόπιτα με σοκολατένια πασχαλινά αυγά είναι η ιδανική συνταγή για να τα αξιοποιήσεις.

Υλικά 

Για τη σοκολατόπιτα

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. σοκολάτα 60%
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα
  • Για το σερβίρισμα
  • Παγωτό βανίλια

Για τη σάλτσα καραμέλας με φυστικοβούτυρο

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 60 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 μπάρα σοκολάτας καραμέλα-φιστίκι
  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε πρώτα και πασπαλίζουμε με κακάο μικρό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να κρεμώσουν, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και απαλά ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε στο σκεύος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 20′ μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα που σπάει αλλά η καρδιά του να παραμείνει υγρή και να τρέχει υγρή σοκολάτα.
Για τη ρευστή σάλτσα καραμέλας
  • Ψιλοκόβουμε την μπάρα σοκολάτας και την βάζουμε, καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
  • Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 4′ σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει.
  • Δεν την παγώνουμε γιατί θα σφίξει πολύ. Θα γίνει σαν καραμέλα γάλακτος.
  • Σε περίπτωση που κρυώσει και σφίξει απλά την ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσει.

Πηγή: argiro.gr