Τραγανά μπισκότα, βελούδινη κρέμα και δροσερές νότες λεμονιού!
Αυτή η lemon pie είναι το ιδανικό ανάλαφρο γλυκό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Διάβασε ακόμα: Χαλβάς Σιμιγδαλένιος σε 15’
Συστατικά
- 320 γρ. μπισκότα τύπου digestive, αλεσμένα
- 130 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, λιωμένο
- 3 κρόκοι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ. χυμός λεμονιού
- 200 ml κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35%, κρύα
- 20 γρ. άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Βάζουμε το μείγμα σε ένα αποσπώμενο τσέρκι 20 εκ. Με ένα ποτήρι πιέζουμε το μείγμα στον πάτο και στα τοιχώματα μέχρι να σχηματιστεί μια τάρτα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για περίπου 22’.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35% μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα λεμονιού και γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πηγή: dimitrismichailidis.com
Διάβασε ακόμα: