Αφράτα μουστοκούλουρα

Τα μουστοκούλουρα είναι κομμάτι των παιδικών μας αναμνήσεων.

Και ποιος δεν θυμάται την υπέροχη μυρωδιά τους μόλις έβγαιναν από τον φούρνο.

Τα μουστοκούλουρα είναι κομμάτι των παιδικών μας αναμνήσεων. Και ποιος δεν θυμάται την υπέροχη μυρωδιά τους μόλις έβγαιναν από τον φούρνο. Και επειδή αρκετοί από εμάς έχουν συνδυάσει αυτή τη συνταγή με τα παιδικά τους χρόνια, πάμε να δούμε πως μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα. 

Υλικά

  • 200 γραμμάρια μούστο
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σφηνάκι κονιάκ της επιλογής σου
  • 100-150 γραμμάρια σουσάμι για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον μούστο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το κονιάκ μαζί με τη μαγειρική σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα όλα τα στερεά υλικά. Τη κανέλα, το μπέικιν-πάουντερ και το γαρύφαλλο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα με τον μούστο. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ή με τα χέρια μας μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά είναι έτοιμη για να τη πλάσουμε και να φτιάξουμε ότι σχήμα από μουστοκούλουρα θέλουμε. Τα περνάμε από το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Διαβάστε
ακόμα