Λάθη που κάνεις όταν κρεμάς κουρτίνες!

Οι κουρτίνες ολοκληρώνουν τη διακόσμηση

Οι κουρτίνες ολοκληρώνουν τη διακόσμηση και δίνουν έναν μια πιο κομψή και ολοκληρωμένη εικόνα στο δωμάτιο.

Κάθε παράθυρο χρειάζεται το κατάλληλο συμπλήρωμα είτε αυτό είναι μια κομψή κουρτίνα είτε ένα απλό κομμάτι ύφασμα.
Όσο όμως και να τις αγαπάμε, τις περισσότερες φορές που τις κρεμάμε κάνουμε λάθη χωρίς να το καταλαβαίνουμε και το τελικό αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε! Δες λοιπόν, τι πρέπει να προσέξεις για να μην κρεμάσεις ποτέ ξανά τις κουρτίνες λάθος.

Δεν μετράς σωστά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μετρήσεις τα παράθυρα και να κάνεις όσες τροποποιήσεις χρειάζονται ώστε να κρεμάσεις τις κουρτίνες ακριβώς όπως τις θέλεις.

Κρεμάς τις κουρτίνες πολύ χαμηλά

Αν θες να κάνεις το δωμάτιο να φαίνεται πιο ψηλό, τότε κρέμασε τις ράβδους από το ταβάνι. Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα σημαντική για μικρούς χώρους.

Αγοράζεις κοντά ριντό

Αν σκοπεύεις να βάλεις ετοιμοπαράδοτα σχέδια, βεβαιώσου ότι θα αγγίζουν το πάτωμα. Αν χρειαστεί αγόρασε ένα νούμερο μεγαλύτερο και μετά βάλε στρίφωμα.

Δεν σκέφτεσαι το γέμισμα του χώρου

Φρόντισε να ψάχνεις για 2 με 2,5 φορές το πλάτος του παραθύρου ώστε να έχεις ένα γεμάτο χώρο. Οτιδήποτε άλλο μικρότερο, απλά θα κάνει το χώρο σου να φαίνεται κενό και χωρίς ιδιαίτερο νόημα.

Αποφεύγεις το σίδερο

Τσαλακωμένες κουρτίνες ίσον ακαταστασία. Μην τεμπελιάζεις, λοιπόν και πριν τις κρεμάσεις σιδέρωσε τες ή κάνε τες με τον ατμό από το σίδερο.

Ξεχνάς τον εξοπλισμό

Πρόσεξε πόσο βάρος έχουν οι κουρτίνες. Μερικές φορές ίσως χρειαστεί να προσθέσεις μία ακόμη ράβδο για επιπλέον στήριξη. Επίσης, σκέψου το στυλ της ράβδου αλλά και πως ταιριάζει με το συγκεκριμένο στυλ της κουρτίνας.

Δείτε ακόμα
Πως να απαλλαγείς από τα λίπη της κουζίνας

Διαβάστε
ακόμα