Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα αφράτα μπισκότα σοκολάτας;
Tα μπισκότα σοκολάτας είναι το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και ως συνοδευτικό στον καφέ ή στο γάλα σου. Επειδή λοιπόν τα μπισκότα σοκολάτας είναι και δική μας αδυναμία σου βρήκαμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα αγαπημένα σου μπισκότα!
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν σόδα
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- Μισή κούπα βούτυρο
- Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- Μισή κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι κορν-φλάουρ
- 1 κούπα νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Αρχικά ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν-φλάουρ, τη μπεικιν σοδα και το αλάτι. Στη συνέχεια ανακάτεψε τα στερεά υλικά για λίγο μέχρι να αναμειχθούν όλα μαζί. Βάλε το βούτυρο να λιώσει στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει βάλτο σε ένα μπολ και χτύπα το στο μίξερ μαζί με τη μαύρη και τη κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια. Στη συνέχεια βάλε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα και ρίχνε λίγο λίγο μέσα τα στερεά υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ταψί βάλε αντικολλητικό χαρτί.
Κάνε μπαλάκια από τη ζύμη και ενσωμάτωσε μέσα στο κάθε μπισκοτάκι 2-3 νιφάδες σοκολάτας. Βάλε τα μπισκοτάκια στο ταψάκι με το αντικολλητικό χαρτί και προθέρμανε τον φούρνο και ψήσε στους 180 βαθμούς για 6-7 λεπτά. Δεν πρέπει να τα ψήσεις πολύ ώρα για να παραμείνουν ζουμερά και μετά το ψήσιμο. Αφού τα βγάλεις από τον φούρνο, τοποθέτησε τα σε χαρτί κουζίνας και μετά σε μια λαμαρίνα για να κρυώσουν. Τα μπισκοτάκια μας είναι έτοιμα!