Κινέζικη Σούπα Με Κοτόπουλο και Λάχανα

Forever Woman

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γευστική και ιδανική για τις κρύες χειμερινές ημέρες. Απολαύστε το ζεστό φαγητό και ανακαλύψτε την ευχαρίστηση της χειμερινής μαγειρικής!

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 1 κουταλιά της σούπας φιστίκι πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, γεύση
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρότο, φρεσκοκομμένο
  • Κομμάτια φέτας φρέσκου κομματιού

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμότητα. Προσθέστε το κοτόπουλο και σωτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το τζίντζερ. Σωτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μυρίσουν όλα τα υλικά.
  3. Προσθέστε τη σόγια σως, τη φιστίκι πάπρικα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να ενώσετε τα αρώματα.
  4. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το μείγμα να βράσει. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
  5. Προσθέστε τα λάχανα και τα καρότα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  6. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση σας με αλάτι και πιπέρι.
  7. Σερβίρετε το ζεστό σούπερ με ένα κομμάτι φέτας φρέσκου ψωμιού.