Πώς θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό γλυκό;
Ένα από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις είναι η κρέμα σοκολάτα. Όταν έχεις λαχτάρα για γλυκό, αυτή η ατομική μερίδα για μίνι απόλαυση είναι ότι πρέπει.
Διάβασε ακόμα: Μουστοκούλουρα με πετιμέζι από τον Στέλιο Παρλιάρο
Υλικά
50 γρ. βούτυρο Lurpak
500 γρ. γάλα
50 γρ. κακάο
120 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουρ
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
300 γρ. σοκολάτα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτα, βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με το κακάο και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Πριν πάρει βράση το γάλα αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε και την τεμαχισμένη σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η σοκολάτα λιώσει. Αδειάζουμε σε ένα μπολ –μεταλλικό κατά προτίμηση–, το οποίο τοποθετούμε πάνω από ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου κρυώσει η κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε βελούδινη, λεία και γυαλιστερή υφή χωρίς να πιάνει κρούστα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ.