Κρεατόσουπα με κριθαράκι

Forever Woman

Η παραδοσιακή κρεατόσουπα με κριθαράκι, φτιάχνεται σε γιορτινά τραπέζια στην Πάρο και Αντίπαρο, με το παραδοσιακό ζυμαρικό «μιρμιτζέλι».

Υλικά

Για την κρεατόσουπα

  • 4-5 κόκαλα μοσχαρίσια με λίγο ψαχνό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
  • 1 φλ. κριθαράκι ψιλό
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πρώτα τα κόκαλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.

Αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά και ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.

Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τα λαχανικά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά εκτός από την ντομάτα.

Τα ρίχνουμε στη σούπα, προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στην κρεατόσουπα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό.

Ξεκοκαλίζουμε το μοσχάρι, πετάμε τα κόκαλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας στη σούπα.

Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι.

Πηγή: https://www.argiro.gr