Κολοκυθόπιτα σε φύλλο κανταΐφι, μια φοβερή πίτα γεμάτη νοστιμιά
Όταν το κανταΐφι το χρησιμοποιούμε σε αλμυρές παρασκευές το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό! Δοκιμάστε αυτή την αλμυρή κολοκυθόπιτα και θα ξετρελαθείτε.
Υλικά
- 1 συσκ. φύλλο κανταΐφι
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 kg κολοκύθια
- 2 καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 φωλιές φιδέ
- 1/2 ματσ. μαϊντανό
- 1/2 ματσ. άνηθο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 συσκ. τυρί κρέμα
- 400 γρ. φέτα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
Για τα κολοκύθια
- Πλένουμε πρώτα τα κολοκύθια.
- Μετά τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε.
- Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά.
Για την κολοκυθόπιτα
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να πιούν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε καρότο τριμμένο και μυρωδικά ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά.
- Σπάμε τον φιδέ στη γέμιση και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το κανταΐφι με βουτυρωμένα δάχτυλα.
- Στρώνουμε το μισό σε λαδωμένο ταψί και καλύπτουμε με την γέμιση.
- Τέλος στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 45′ να ροδίσει καλά το κανταΐφι.
Πηγή: argiro.gr