Κολοκυθοκεφτέδες µε κίτρινη κολοκύθα

Forever Woman

Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα από την Πάρο.

Υλικά 

  • 500 γραμ. κολοκύθα καθαρισμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρεσκοκομμένος
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (ή λίγο αλεύρι)
  • αλάτι
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε πρώτα την κολοκύθα σε μπολ.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το αυγό και το κεφαλοτύρι.
  • Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.
  • Λίγη λίγη ρίχνουμε τη φρυγανιά έως ότου το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια.
  • Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά.
  • Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: argiro.gr