Vegan μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

Μια τέλεια Vegan μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο όχι μόνο θα γίνει από τα αγαπημένα σου πιάτα

Μια τέλεια Vegan μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο θα γίνει από τα αγαπημένα σου πιάτα

Η αγάπη μας για τις πίτες είναι γνωστή και με τη συνταγή που ακολουθεί είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιαστείς. Μια τέλεια Vegan μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο όχι μόνο θα γίνει από τα αγαπημένα σου πιάτα αλλά θα αποτελεί από δω και πέρα αναπόσπαστο κομμάτι από κάθε σου τραπέζι!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Ένα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 180 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 35 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 180 γραμμάρια αλεύρι ολικής

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τα μανιτάρια πλευρώτους, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και έπειτα προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν και να τραβήξουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για άλλα 2-3 λεπτά. Μέχρι να μαγειρευτεί το μείγμα, παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και ανακατεύουμε εκεί το γάλα αμυγδάλου μαζί με το μπέικιν-πάουντερ και τα 35 γραμμάρια ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε και αυτό το μείγμα μέσα στη γέμιση της μανιταρόπιτας και τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ολικής. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψάκι και το λαδώνουμε. Ύστερα απλώνουμε καλά σε όλο το μήκος του ταψιού τη γέμιση μας πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.