Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κεμπάπ Γιαουρτλού

Η παραδοσιακή συνταγή

Η παραδοσιακή συνταγή για το πιο νόστιμο φαγητό από τη Μέση Ανατολή!

Υλικά

  • 500 γρ. αρνίσιος ή μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανός
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη ή 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • μισή ντομάτα
  • 2-3 πίτες
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, αγελαδινό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά.
  2. Παίρνουμε 2 ξυλάκια για σουβλάκια κάθε φορά και περνάμε τον κιμά από εκεί για να του δώσουμε σχήμα.
  3. Λαδώνουμε τα κεμπάπ και από τις δύο πλευρές και ψήνουμε στην ψησταριά ή στο τηγάνι μας στο σπίτι μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Κόβουμε 2-3 πίτες, στρώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι, βουτάμε τα κεμπάπ και σερβίρουμε με ντομάτα.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης