Η παραδοσιακή συνταγή
Η παραδοσιακή συνταγή για το πιο νόστιμο φαγητό από τη Μέση Ανατολή!
Υλικά
- 500 γρ. αρνίσιος ή μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κ.σ. φρυγανιά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανός
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη ή 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- μισή ντομάτα
- 2-3 πίτες
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, αγελαδινό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά.
- Παίρνουμε 2 ξυλάκια για σουβλάκια κάθε φορά και περνάμε τον κιμά από εκεί για να του δώσουμε σχήμα.
- Λαδώνουμε τα κεμπάπ και από τις δύο πλευρές και ψήνουμε στην ψησταριά ή στο τηγάνι μας στο σπίτι μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Κόβουμε 2-3 πίτες, στρώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι, βουτάμε τα κεμπάπ και σερβίρουμε με ντομάτα.
Πηγή: dimitrismichailidis.com