Ένα μοναδικό κέικ που θα καταπλήξει τους πάντες
Η προσθήκη του ροδόνερου δίνει ξεχωριστή γεύση σε ένα απλούστατο κέικ με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.
Υλικά:
- 90 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 ασπράδια αβγών
- 40 γρ. ροδόνερο
- διακοσμητική χοντρή ζάχαρη για το πασπάλισμα
Διάβασε ακόμα: Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο
Eκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το ροδόνερο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. ή σε ένα ταψάκι που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, για 50-60 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
TIP: Με τι να αντικαταστήσουμε το ροδόνερο
Το ροδόνερο είναι το απόσταγμα του άνθους του τριαντάφυλλου και χρησιμοποιείται πολύ στα ανατολίτικα γλυκά, όπως ο μπακλαβάς και τα λουκούμια. Ταιριάζει επίσης σε κέικ, κουλουράκια, ακόμα και σε παγωτό. Αν δεν έχουμε ροδόνερο ή δεν μας αρέσει η γεύση του, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκαλόνερο ή μαστιχόνερο.
Πηγή: steliosparliaros.gr