Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κάρολος: Ανακηρύχθηκε και επίσημα βασιλιάς της Βρετανίας

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών και σήμερα ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας. 

Ο βασιλιάς Κάρολος στέφεται σήμερα ως ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, τη D+1 (D-Day+1), που ονομάστηκε έτσι, καθώς η ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ την προηγούμενη Πέμπτη έγινε σε προχωρημένη ώρα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες την επόμενη ημέρα.

Διάβασε ακόμα: Ο Κάρολος έγινε βασιλιάς στα 74 χρόνια

Οι σημαίες κυματίζουν στο υψηλότερο σημείο του ιστού, διότι ξεκίνησε η τελετή στο Συμβούλιο Διαδοχής στις 10 το πρωί στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου. Επίσης, η ανακήρυξη του νέου βασιλιά θα γίνει δημόσια από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και θα γίνει τηλεοπτική μετάδοση για πρώτη φορά.

«Έχω βαθιά επίγνωση της μεγάλης κληρονομιάς, των καθηκόντων και των βαριών ευθυνών του αξιώματος που έχω πλέον αναλάβει. Αναλαμβάνοντας αυτές τις ευθύνες, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το εμπνευσμένο παράδειγμα που μου δόθηκε, ως προς τη στήριξη της συνταγματικής κυβέρνησης και στην επιδίωξη της ειρήνης, της αρμονίας και της ευημερίας των λαών των νησιών, των βασιλείων και των εδαφών της Κοινοπολιτείας σε όλο τον κόσμο», ανέφερε στην ομιλία του ο Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’.

Δείτε ολόκληρη την τελετή στέψης εδώ:

Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ
Σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ: «Είχαν πει ότι πρέπει να έχουμε έτοιμη τη μαύρη μας στολή»

Διαβάστε επίσης