Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Κάρολος έγινε βασιλιάς στα 74 χρόνια

Η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου

Σε ηλικία 96 ετών η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία υπήρξε και η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου πέθανε στο ανάκτορο του Μπαλμόραλ.

Δείτε επίσης: Έχω άδικο που νευρίασα με τον πρώην άντρα μου;

Ο Κάρολος, ο οποίος είναι ο πρωτότοκος γιος της, είναι πλέον ο Νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, θα οδηγήσει τη χώρα στο πένθος ως ο νέος βασιλιάς και αρχηγός κράτους για τα 14 βασίλεια της Κοινοπολιτείας.

Η δήλωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ:

«Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα θα παραμείνουν στο Balmoral σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο».

Λίγη ώρα αργότερα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ προχώρησε στην πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Καρόλου σαν βασιλιά:

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή μέγιστης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο μιας αγαπημένης μονάρχη και μιας πολύ αγαπημένης μητέρας.

Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα. Tα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή στην οποία είχε κερδίσει τόσο ευρέως η Βασίλισσα».

Δείτε επίσης:

Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Δημοσιογράφος τον κατηγορεί για δημοσίευση προσωπικών στιγμών της

Διαβάστε επίσης