Η πιο εύκολη συνταγή για τσούρος από τον Στέλιο Παρλιάρο

Forever Woman

Το αγαπημένο ισπανικό γλυκό που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου

Ξέρεις ότι η καταγωγή τους είναι από την Ισπανία και θυμίζουν λουκουμάδες, που μπορείς να τους φας σκέτους με ζάχαρη, είτε να επικαλύψεις με σοκολάτα. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μέχρι την Μαδρίτη για να γευτείς τα τσούρος, αφού με αυτή τη συνταγή μπορείς να τα φέρεις και στο σπίτι σου. Όμως, ο τρόπος που θα τους συνδυάσεις είναι φυσικά δική σου επιλογή. Θέλεις σοκολάτα, θέλεις bueno, φράουλα ή απλώς σκέτη ζάχαρη;

Διάβασε ακόμα: Μουστοκούλουρα με πετιμέζι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

50 γρ. βούτυρο Lurpak

250 γρ. νερό

20 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λάδι για το τηγάνισμα (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο)

ζάχαρη και κανέλα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Έπειτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια έως ότου η ζύμη γίνει λεία και μαλακή. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ζεσταίνουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 117°C, δηλαδή να ζεσταθεί καλά.

Σε μια αρκετά γερή σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μύτη κορνέ σε σχήμα αστεριού, βάζουμε το μείγμα. Πιέζουμε και βγάζουμε μπαστουνάκια περίπου 10 εκ, τα οποία ρίχνουμε στο λάδι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 3-4 λεπτά έως ότου ροδίσουν πολύ καλά, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ρολάρουμε στη ζάχαρη και την κανέλα και τα καταναλώνουμε χλιαρά.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαβάστε
ακόμα