Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Forever Woman

Το κυδώνι είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα

Το γλυκό του κουταλιού κυδώνι μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια στο χωριό. Είναι ένα γλυκό γεμάτο αναμνήσεις και αγάπη που η συνταγή περνάει από γενιά σε γενιά. Αν λοιπόν είναι και το δικό σου αγαπημένο τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή!

Υλικά

  • 1100 gr. κυδώνια
  • 900 gr. ζάχαρη
  • 2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
  • 1 λεμόνι
  • 80 gr. αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια και τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους. Ύστερα στύβουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό, μισό λεμόνι και τοποθετούμε τα καθαρισμένα κυδώνια.

Κόβουμε τα κυδώνια σε στικς και ρίχνουμε το κομμένο κυδώνι στη λεκάνη με το λεμόνι και το νερό. Έπειτα, στραγγίζουμε το κυδώνι, το ζυγίζουμε και υπολογίζουμε ανάλογα με το βάρος τους την ποσότητα της ζάχαρης.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κυδώνι σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη, περιχύνουμε με 400 ml. νερό και ξεκινάμε να βράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνεχεία, προσθέτουμε τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας και τα αμύγδαλα. Χαμηλώνουμε στο μέτριο την φωτιά, όταν αρχίσει το γλυκό να βγάζει αφρό το ξαφρίζουμε με μία κουτάλα. Βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό. Τέλος, κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε 5-6 σταγόνες λεμονιού και αφαιρούμε την αρμπαρόριζα.

Μοιράζουμε το γλυκό, ζεστό, σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 12 ώρες.