Εύκολη, γρήγορη, ελαφριά και χορταστική συνταγή
Μια καταπληκτική συνταγή για Γαλοπούλα φιλέτο με γλυκόξινη μαρινάδα που θα τους ξετρελάνει όλους. Φιλέτο γαλοπούλα, αρωματισμένο σε μοναδική μαρινάδα, με φανταστική σαλάτα caprese! Εύκολη, γρήγορη, ελαφριά και χορταστική συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 6 λιαστές ντομάτες
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.σ. σκόρδο
- 1 κ.γ. μέλι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για τη σαλάτα caprese
- 10 ντοματίνια
- 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα ή μπουράτα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 πρέζα/ες ανθό αλατιού
- 1 ματσ. ρόκα
Εκτέλεση
- Κόβουμε φιλέτο γαλοπούλας σε λεπτές φέτες.
- Το βάζουμε σε μπολ.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
- Περιχύνουμε τη γαλοπούλα.
- Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο.
- Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.
- Το ψήνουμε σε γκριλιέρα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα στους 200ºC για 15 λεπτά.
Για τη σαλάτα
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε με μαχαίρι τα ντοματίνια στη μέση.
- Σπάμε τη μοτσαρέλα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό με το ελαιόλαδο.
- Σουρώνουμε το λάδι βασιλικού σε ψιλή σήτα.
- Περιχύνουμε τα ντοματίνια και την μοτσαρέλα.
- Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Λαδώνουμε ελαφρά την ρόκα.
- Την απλώνουμε σε πιάτο.
- Στρώνουμε επάνω τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι βασιλικού.
- Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Πηγή: argiro.gr