Αρνί στον φούρνο με πατάτες

Forever Woman

Όλα τα απαραίτητα μυστικά για το τέλειο αρνί!

Το αρνί με πατάτες στο φούρνο είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι! Με τη συγκεκριμένη συνταγή θα ανακαλύψετε όλα τα απαραίτητα μυστικά για το τέλειο αρνί!

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι
  • 1.500 γρ. αρνί, μπούτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αποξηραμένο θυμάρι
  • 4-5 κ.σ. μουστάρδα
  • 4-5 κ.σ. λάδι
  • 6-8 πατάτες, κομμένες
  • 600 ml λευκό κρασί, ξηρό ή ρετσίνα
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 1 λεμόνι, χωρίς τη φλούδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αρχικά με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε 4-5 τρύπες γύρω από το μπούτι. Στη συνέχεια κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις τοποθετούμε μέσα στις τρύπες που έχουμε ανοίξει στο μπούτι. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με θυμάρι και αλείφουμε ολόκληρο το μπούτι με μουστάρδα.

Τοποθετούμε το μπούτι μέσα σε γάστρα, μέσα στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω το λάδι. Στη συνέχεια στο σκεύος όπου βρίσκονται οι κομμένες πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα με το μπούτι και ρίχνουμε μέσα το λευκό κρασί, τα κλωνάρια φρέσκου δεντρολίβανου και ένα λεμόνι χωρίς τη φλούδα.

Ψήνουμε με κλειστό καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια για άλλα 10-15′ λεπτά χωρίς καπάκι. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σερβίρουμε με φέτες λεμόνι.

Πηγή: dimitrismichailidis.com