Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

Υπάρχουν φυτά που απομακρύνουν τις τοξίνες

Τα φυτά εσωτερικού δίνουν χρώμα και ζωντάνια στο χώρο ενώ ορισμένα από αυτά καθαρίζουν τον αέρα.

Υπάρχουν φυτά που απομακρύνουν τις τοξίνες από την ατμόσφαιρα ενώ ταυτόχρονα ομορφαίνουν το χώρο. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τα φυτά που όχι μόνο ομορφαίνουν τον χώρο αλλά σου χαρίζουν και έναν πιο καθαρό αέρα!

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο είναι γνωστό για το εντυπωσιακό λευκό του άνθος! Πέρα όμως από την ομορφιά του, αφαιρεί και τις τοξικές ουσίες από τον αέρα. Τοποθέτησε λοιπόν τη γλάστρα με το σπαθίφυλλο σε ένα φωτεινό σημείο, πότιζε την τακτικά και θα έχεις μια καλύτερη ποιότητα αέρα!

Σανσιβέρια

Η σανσιβέρια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι ότι διατηρείται εύκολα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Εκτός από το σαλόνι, μπορείς να διακοσμήσεις με σανσιβέριες την κρεβατοκάμαρα σου ώστε να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου!

Χλωρόφυτο

Το χλωρόφυτο είναι ακόμα ένα φυτό που βελτιώνει την ποιότητα του αέρα, κι αυτό γιατί απομακρύνει από την ατμόσφαιρα ρύπους όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και το βενζόλιο. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν, τρέχα στο ανθοπωλείο!

Φίκος ελάστικα

Ο φίκος ελάστικα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου! Πέρα από το ότι είναι ένα εντυπωσιακό φυτό, συμβάλλει και στον καθαρισμό του αέρα. Τι άλλο θέλεις για να βάλεις κι εσύ έναν φίκο ελάστικα στο σπίτι σου;

Αλόη

Μπορεί να είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές ιδιότητες, αλλά ήρθε η ώρα να μάθεις ότι απομακρύνει και τους ρύπους από τον αέρα. Μια γλάστρα με αλόη λοιπόν σου είναι απαραίτητη αφού θα σε βοηθήσει με διάφορους τρόπους.

Δείτε ακόμα
Συνταγή για σούπα με κολοκύθα

Διαβάστε
ακόμα