Όταν ο σολομός συναντά τα ρεβίθια το γευστικό αποτέλεσμα είναι το λιγότερο συγκλονιστικό!
Ένα πιάτο που θα αγαπήσεις τόσο για τη γεύση όσο και για τα θρεπτικά στοιχεία που σου προσφέρει.
Υλικά
- 5 φιλέτα σολομού, καλά καθαρισμένα
- 1 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 3 φλιτζάνια ρόκα, καλά καθαρισμένη
- 1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 2 ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε 6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο. Έπειτα περνάμε τις φέτες λεμονιού και από τις δύο πλευρές και ύστερα τις τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω στη λαδόκολλα.
Καθαρίζουμε τα φιλέτα σολομού, τα κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε το κάθε κομμάτι πάνω από κάθε φέτα λεμονιού. Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, αδειάζουμε το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα σουρωμένα και στεγνά ρεβίθια, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σοτάρουμε σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά. Ύστερα, μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και στη συνέχεια το χυμό λεμονιού. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και τέλος ανακατεύουμε σε κλειστή φωτιά.
Πλένουμε καλά τη ρόκα και την μοιράζουμε σε 4 πιάτα. Μοιράζουνε τα ρεβίθια, τα ραπανάκια και τα φιλέτα σολομού με τις φέτες λεμονιού. Περιχύνουμε κάθε πιάτο με το dressing και ολοκληρώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.