Καθαρά πινέλα, καθαρή επιδερμίδα!


Μία συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις για να αποκτήσεις μια καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, είναι το σωστό καθάρισμα στα πινέλα σου.

Μία συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις για να αποκτήσεις μια καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, είναι το σωστό καθάρισμα στα πινέλα σου.

Τα πινέλα μας πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αν η τρίχα τους είναι συνθετική, και δύο με τρεις αν είναι φυσική. Το ήξερες εσύ ότι τα πινέλα που έχουν πάνω τους μικρόβια και βακτήρια μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση ελεύθερων ριζών και στην μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση; Είμαι σίγουρη πως δεν θέλεις κάτι τέτοιο, και είμαι επίσης σίγουρη ότι σε έπεισα να πλύνεις τα πινέλα σου. Δες λοιπόν πως να το κάνεις σωστά!

Πλύσιμο

Βρέξε τις τρίχες του πινέλου σου χρησιμοποιώντας ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι και χλιαρό νερό. Τρίψε τα καλά με τα δάχτυλα σου, ώστε να απομακρύνεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος μπορείς, επανάλαβε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα κατάλοιπα. Ξέπλυνε το πινέλο σου και είσαι έτοιμη!

Στέγνωμα

Μετά το πλύσιμο ακολουθεί το στέγνωμα. Άπλωσε τα πινέλα σου οριζόντια το ένα δίπλα στο άλλο πάνω σε μία πετσέτα. Φρόντισε να μην έρθει το νερό σε επαφή με την κόλλα ή την ξύλινη βάση του πινέλου.

Μη ξεχνάς ότι το συστηματικό καθάρισμα των πινέλων σου θα επιφέρει οφέλη τόσο στην επιδερμίδα όσο και στον οργανισμό σου! Extra tip: Το καθάρισα των beauty blenders σου είναι εξίσου σημαντικό. Τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ συγκεντρώνουν ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος στο εσωτερικό τους.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα