Εύκολο γλυκό με μαρέγκα

Forever Woman

Εύκολο γλυκό με μαρέγκα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ένα αέρινο γλυκό με τραγανές, μαστιχωτές μαρέγκες, κρέμα και υπέροχη σάλτσα φρούτων!

Υλικά

Για την κρέμα

  • 300 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραµ.)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το γλυκό

  • 1 lt παγωτό βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες (ή φρούτα δάσους)
  • 20 μαρέγκες λευκές ή χρωματιστές
  • Λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • Λίγα φύλλα δυόσμου

Eκτέλεση

  • Για το εύκολο γλυκό με μαρέγκα, κρέμα και φράουλες, πρώτα φτιάχνουμε την σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους. Τις μαρέγκες πρέπει να τις έχετε έτοιμες από πριν ή να τις αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες.
  • Πασπαλίζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη.
  • Λιώνουμε με τα χέρια και γίνεται ωμή σάλτσα φράουλας.
  • Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

  • Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Για το στήσιμο

  • Σε διάφανο γυάλινο μπολ, κάνουμε στρώσεις παγωτό, φράουλες ή φρούτα του δάσους, χτυπημένη κρέμα και μαστιχωτές μαρέγκες.
  • Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα φρούτων (φράουλα ή φρούτα του δάσους).
  • Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή.
  • Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις.
  • Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα από φυστίκια Αιγίνης ωμά.
  • Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι.
  • Σερβίρεται με κουτάλι και είναι αέρινο.

Πηγή: argiro.gr