Όμορφα και εντυπωσιακά φυτά για το μπάνιο σου!


Βάλε μερικά φυτά και μετέτρεψε το σε μια μικρή όαση.

Ο καλύτερος τρόπος για να ομορφύνεις οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου είναι προσθέτοντας μερικά φυτά.

Βάλε μερικά φυτά και μετέτρεψε το σε μια μικρή όαση. Μπορεί το μπάνιο να μην είναι ένας χώρος που περνάς πολλή ώρα, αξίζεις όμως κάθε στιγμή που αφιερώνεις σε αυτό να σε ηρεμεί και να σε χαλαρώνει. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί ποια είναι τα κατάλληλα φυτά για το μπάνιο σου!

Πόθος

Ο Πόθος είναι από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φυτά για το μπάνιο σου. Αρέσκεται στο χαμηλό, έμμεσο φωτισμό για αυτό το λόγο είναι το ιδανικό φυτό για να βάλεις στο ράφι ή στον πάγκο του μπάνιου σου. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν χρειάζεται ούτε πολύ φως ούτε πολύ νερό. Αυτό που το καθιστά ιδανικό είναι ότι μεγαλώνει γρήγορα και μπορεί να κρεμάσει σιγά σιγά δημιουργώντας από μόνο του μια τέλεια διακόσμηση.

Αλόη Βέρα

Οι ιδιότητες της Αλόη βέρα δεν αρκούνται μόνο στη υπέροχη διακόσμηση που θα χαρίσει στο μπάνιο σου, αλλά μπορεί να σου προσφέρει και πολλά άλλα πλεονεκτήματα! Κόψε ένα κομματάκι από την άκρη του φυτού πάρε το ζελέ του και άπλωσε το στο δέρμα σου. Η αλόη έχει την ικανότητα να μαλακώνει το δέρμα, βοηθάει σε εγκαύματα και ελαττώνει την φαγούρα. Απλά έχε στο νου σου ότι στο συγκεκριμένο φυτό αρέσει η άμεση επαφή με τον ήλιο, οπότε φρόντισε να το τοποθετήσεις κοντά στο παράθυρό σου.

Χλωρόφυτο

Το χλωρόφυτο είναι ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα από τις τοξίνες. Είναι ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες και καλάθια και συνθέτει μια υπέροχη διακόσμηση. Καλό θα ήταν να το τοποθετήσεις σε σημείο με έμμεσο φως, αν και μπορεί να ανεχθεί και τα μερικό ημισκιερά μέρη.

Φτέρη

Η φτέρη είναι ένα υπέροχο και διαχρονικό φυτό με καταπράσινα φύλα. Μας χαρίζει πιο καθαρό αέρα, καθώς μπορεί να φιλτράρει την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολύ καλή αποστράγγιση, να αποφεύγουμε να την χτυπούν ρεύματα αέρα και να την προστατεύουμε από την άμεση έκθεση στον ήλιο.

Ζάμια

Η Ζάμια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά, καθώς το λαμπερό της φύλλωμα της προσδίδει μια αριστοκρατική όψη. Η Ζάμια δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, ούτε ως προς το φως ούτε ως προς το νερό. Η φροντίδα της είναι αρκετά εύκολη. To μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην τη χτυπά απευθείας ο ήλιος ,γιατί μπορεί να εμφανίσει εγκαύματα στο φύλλωμα της.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα