Είναι η μπανανόφλουδα το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά σου;

Εκτός από χρήσιμη είναι και eco-friendly!

Θυμάσαι εκείνες τις εποχές που μόλις έτρωγες τη μπανάνα και έπαιρνες όλα τα θρεπτικά της συστατικά, στο τέλος πετούσες τη μπανανόφλουδα; Ε, λοιπόν, οι καιροί άλλαξαν και οφείλω να σου πω ότι ακόμα και η μπανανόφλουδα – ναι κι όμως – έχει τα δικά της οφέλη, αρκεί να την αξιοποιήσεις σωστά. Φυσικά, δεν θα δώσει σε σένα τα ωφέλιμα συστατικά της αλλά στα φυτά σου, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα. Σου υπόσχομαι ότι στο τέλος θα μείνεις και εσύ ευχαριστημένη αλλά και τα φυτά σου!

Κάλυψε ένα ταψί με κομμάτι λαδόκολλα. Βάλε πάνω την μπανανόφλουδα, όμως φρόντισε το εξωτερικό της να ακουμπά στη λαδόκολλα. Ψήσε τη για ένα τέταρτο μέχρι να μαυρίσει τελείως. Άφησέ τη να κρυώσει και έπειτα τοποθέτησέ τη σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς. Κλείσε το καλά και έπειτα ξεκίνα να τρίβεις με έναν πλάστη, μέχρι η μπανανόφλουδα να γίνει κομματάκια. Το πιο φυσικό και eco-friendly λίπασμα για τα φυτά σου είναι έτοιμο και μπορείς να το αξιοποίησεις όπως εσύ ξέρεις!

Δείτε ακόμα
Οι εναλλακτικές χρήσεις του οινοπνεύματος

Διαβάστε
ακόμα