Eύκολο και λαχταριστό φαγητό
Χόρτα τσιγαριαστά με καλοκαιρινά λαχανικά, εύκολο και λαχταριστό φαγητό, που θα φέρει όλη τη φρεσκάδα και τα αρώματα του καλοκαιριού στο πιάτο σας.
Υλικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 1 πατάτα (σε καρέ)
- 500 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια
- 500 γραμ. βλίτα
- 4 τρυφερά μικρά κολοκύθια (κομμένα σε φέτες χοντρές)
- 5 – 6 κολοκυθοανθούς
- 2 ώριμες κατακόκκινες και σφιχτές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο άνηθο
- 1 φλ. κυβάκια σκληρή και ώριμη πικάντικη φέτα
Eκτέλεση
- Επιλέγουμε λαχανικά εποχής.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ να βγάλει το άρωμά του.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.
- Τέλος, προσθέτουμε τα βλήτα και τους κολοκυθοανθούς.
- Σιγοβράζουμε για 10 – 15΄ να μείνει το τσιγαριστό με το λάδι του.
- Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κυβάκια φέτας.
- Δεν ανακατεύουμε.
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
- Απολαμβάνετε το τσιγαριστό με φανταστικό σπιτικό εύκολο ζυμωτό ψωμί.
Πηγή: argiro.gr