Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χαλβάς του μπακάλη με 4 υλικά

Ο χαλβάς του μπακάλη θα σας ξετρελάνει!

Η συνταγή για χαλβά με ταχίνι και μέλι είναι πολύ θρεπτική και αξίζει να την φτιάξετε. Ο χαλβάς με ταχίνι και μέλι έχει για μοναδικό γλυκαντικό, το μέλι. Πρέπει να τον φτιάξετε οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 450 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 450 γρ. μέλι
  • 1/4 κ.γ. κανέλλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το μέλι σε βαθιά κατσαρολα.
  • Βράζουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.
  • Αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει το μέλι να φτάσει στους 118°C.
  • Αν δεν έχουμε θερμόμετρο για να τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο το μέλι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες μέλι σε ένα πιάτο με νερό.
  • Αν οι σταγόνες γίνουν σαν μαλακή καραμέλα είναι έτοιμο.
  • Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με το κακάο και την κανέλα.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μέλι στο μπολ με το ταχίνι.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις το μέλι μέχρι να το απορροφήσει όλο το ταχίνι.
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Όσο ανακατεύουμε θα δούμε ότι το ταχίνι γίνεται πιο σφιχτό.
  • Όταν πλέον έχει πέσει η θερμοκρασία από το μείγμα μας και μπορούμε να πιάσουμε με το χέρι, συνεχίζουμε να διπλώνουμε-ζυμώνουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε τον χαλβά του μπακάλη.
  • Πασπαλίζουμε ένα μικρό μπολ με λίγους ξηρούς καρπούς.
  • Μέσα στο μπολ βάζουμε το μείγμα και πιέζουμε καλά να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς και να ισιώσει η επιφάνεια του.
  • Τον αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να σταθεί και να κρυώσει τελείως.
  • Τον ξεφορμάρουμε και τον κόβουμε σε μπουκιές.
  • Ο χαλβάς του μπακάλη διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης