Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυτά είναι τα είδη γυμναστικής που προσφέρουν μακροζωία

Το ένα από αυτά σίγουρα δεν το κατέτασσες καν στη γυμναστική!

Καλό το personal training, ωραία και τα βάρη, αλλά αν γυμνάζεσαι με στόχο την μακροζωία, τότε πρέπει να στραφείς αλλού. Φυσικά, δεν είναι μόνο η γυμναστική που θα σε βοηθήσει να ζήσεις πολλά χρόνια, αφού το τρίπτυχο της επιτυχίας βάζει μέσα και τη διατροφή αλλά και την έλλειψη άγχους. Δεν είναι όλα εύκολα και ρόδινα…

Δείτε επίσης: Παιδί & Παιχνίδι: Πώς το βοηθά στην ανάπτυξή του;

Όταν, όμως, μιλάμε για γυμναστική, οι ήπιες μορφές της είναι εκείνες που έχουν τη μακροζωία στο «τσεπάκι» τους. Ποια είναι αυτά τα είδη που θα σε κάνουν να ζήσεις μέχρι τα 100 και βάλε;

Περπάτημα

Οι κάτοικοι των Blue Zones – οι οποίοι έχουν το υψηλότερο ποσοστό μακροζωίας – δεν θεωρούν το περπάτημα γυμναστική αλλά τρόπο ζωής. Το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση και το περπάτημα είναι η… απόλαυσή τους!

Ποδήλατο

Στη Σαρδηνία, άλλη μία Blue Zone, οι άνθρωποι επιλέγουν το ποδήλατο ως βασικό μέσο μεταφοράς, διότι επιδρά θετικά στην υγεία της καρδιάς, σε βάθος χρόνου. Αν συνδυαστεί με το περπάτημα, θα ζήσεις περισσότερο κι από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Χορός

Σίγουρα είχες υποψιαστεί ότι ο χορός ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Άλλωστε, υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει να χορεύει; Ανεβάζει τους παλμούς, βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεων, σε κοινωνικοποιεί και, κυρίως, σε κάνει πολύ χαρούμενη!

Κηπουρική

Όχι δεν είναι ένα απλό χόμπι, ούτε η αγαπημένη ασχολία των ψυχαναγκαστικών. Η κηπουρική είναι γυμναστική ενδυνάμωσης που σου χαρίζει μακροζωία. Επίσης, σε κάνει να επικεντρώνεσαι στο εδώ και τώρα, να δημιουργείς κάτι δικό σου και να νιώθεις πιο πλήρης. Και όλα αυτά, η κηπουρική!

Δείτε επίσης:

Πως να αποφύγεις το φούσκωμα που προκαλούν τα όσπρια
Πώς θα μάθουμε το παιδί να τακτοποιεί τα παιχνίδια του;