Μοναδικό πιάτο!
Σε ένα πιάτο όλη η άνοιξη! Τρυφερός αρακάς με αρωματικά αμπελόφυλλα και φίνα σπαράγγια σε ένα απίθανα πλούσιο και γευστικό λαδερό. Συνοδεύουμε με πικάντικη φέτα και ζεστό, προζυμένιο ψωμί.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 500 γρ. αρακάς
- 100 γρ. αμπελόφυλλα, φρέσκα και αράντιστα ή από βάζο, καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα, χοντροκομμένα
- 1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 2 εκ.
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, πλυμένα, καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό σε σκόνη
- 1 τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ολόκληρα και πλυμένα
- 1/2 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αρακά με αμπελόφυλλα και σπαράγγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) μαζί με την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ και αλατοπίπερο για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα αμπελόφυλλα, τον αρακά και τα σπαράγγια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, 200 ml νερό και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, τον μάραθο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








