Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αρακάς με αμπελόφυλλα και σπαράγγια

Μοναδικό πιάτο!

Σε ένα πιάτο όλη η άνοιξη! Τρυφερός αρακάς με αρωματικά αμπελόφυλλα και φίνα σπαράγγια σε ένα απίθανα πλούσιο και γευστικό λαδερό. Συνοδεύουμε με πικάντικη φέτα και ζεστό, προζυμένιο ψωμί.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  500 γρ. αρακάς
  •  100 γρ. αμπελόφυλλα, φρέσκα και αράντιστα ή από βάζο, καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα, χοντροκομμένα
  •  1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 2 εκ.
  •  8 φρέσκα κρεμμυδάκια, πλυμένα, καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
  •  1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  •  20 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό σε σκόνη
  •  1 τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη
  •  400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ολόκληρα και πλυμένα
  •  1/2 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρακά με αμπελόφυλλα και σπαράγγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) μαζί με την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ και αλατοπίπερο για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα αμπελόφυλλα, τον αρακά και τα σπαράγγια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, 200 ml νερό και ανακατεύουμε.
  5. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  6. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, τον μάραθο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης