Τρόποι να κάνεις τα έπιπλα σου να δείχνουν πολυτελή!

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας καταφύγιο

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας καταφύγιο, γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να είναι πάντα όμορφα διακοσμημένο και με στυλ.

Ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχουν άπειροι τρόποι και λύσεις ώστε να διαμορφώσεις τα έπιπλα σου πολύ εύκολα και οικονομικά.
Αν λοιπόν θέλεις να αναβαθμίσεις το χώρο σου και να κάνεις ακόμα και τα πιο οικονομικά έπιπλα να μοιάζουν πολυτελή είσαι στο σωστό μέρος, keep reading!

Βάψε τα πόδια από πολυθρόνες ή από τον καναπέ

Κάτι που σπάνια παρατηρείς αλλά τελικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι τα πόδια των πολυθρόνων ή του καναπέ. Μπορεί το υπόλοιπο έπιπλο να είναι μια χαρά, τα ποδαράκια του όμως μπορεί να δείχνουν φθηνά και αυτό να χαλάει το συνολικό αποτέλεσμα. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο μπορείς να βάψεις τα πόδια του καναπέ ή της πολυθρόνας ή να τα αντικαταστήσεις με άλλα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

Άλλαξε τα χερούλια στα συρτάρια

Αν έχεις κάποιο έπιπλο με συρτάρια και θεωρείς ότι δείχνει φθηνό τότε μπορείς να αλλάξεις τα χερούλια του! Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές που μπορείς να κάνεις ώστε να διαλέξεις κάποιο άλλο που θα είναι πιο ιδιαίτερο, πιο στιλάτο και πιο πολυτελές. Έτσι, εύκολα και απλά το παλιό έπιπλο σου θα αναβαθμιστεί!

Βάψε με χρυσό σπρέι τα μεταλλικά μέρη διάφορων επίπλων

Πολλά έπιπλα και διακοσμητικά έχουν μεταλλικά σημεία. Αν όμως το έπιπλο είναι αρκετά οικονομικό τότε αυτά τα σημεία θα αρχίσουν να φθείρονται με τον καιρό με αποτέλεσμα να χαλάνε την συνολική εικόνα του επίπλου. Μια πολύ κομψή ιδέα είναι να βάψεις με ένα χρυσό σπρέι αυτά τα μεταλλικά σημεία. Άλλωστε το χρυσό είναι ένα χρώμα που προσδίδει πολυτέλεια από μόνο του.

Δείτε ακόμα
Ιδέες για διακόσμηση στο τραπεζάκι σαλονιού

Τοποθέτησε γωνίες στα τραπέζια σου

Αν θες το τραπέζι σου να δείχνει πολυτελές και κομψό μία λέξη θα σου πω… γωνίες! Ακόμα και το πιο απλό τραπέζι μπορεί να μεταμορφωθεί αν του προσθέσεις διακοσμητικές γωνίες. Έτσι, όσο απλό κι αν είναι το έπιπλο σου, οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες θα το πάνε σε άλλο επίπεδο!

Δώσε καπιτονέ όψη στον καναπέ με κουμπιά

Αν θες να μεταμορφώσεις εντελώς τον καναπέ σου και τότε μετάτρεψε τον σε καπιτονέ! Ένας καπιτονέ καναπές θεωρείται πιο elegant και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το πετύχεις. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ράψεις μερικά κουμπιά στα μαξιλάρια του καναπέ και είναι έτοιμος!