Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αλμυρό κέικ με μπέικον και ελιές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Εύκολο, απλό και πεντανόστιμο!

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει τη συνταγή για το πιο εύκολο, νόστιμο και λαχταριστό αλμυρό κέικ με μπέικον ελιές και γραβιέρα Κρήτης που θα εντυπωσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν!

Διάβασε ακόμα: Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. γάλα
  • 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, Καλογεράκη
  • 170 γρ. μπέικον γεμιστό, κομμένο σε κομματάκια
  • 150 γρ. ελιές πράσινες
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση:

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη γραβιέρα, το καπνιστό ρολό μπέικον με κρίταμο, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 -35 λεπτά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Διάβασε ακόμα: 

Η πιο εύκολη συνταγή για τσούρος από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο 

Διαβάστε επίσης