Αιθέρια έλαια και επιδερμίδα!


Ποια είναι όμως τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για εμάς και το δέρμα μας;

Ποια είναι όμως τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για εμάς και το δέρμα μας;

Ας δούμε λοιπόν ποια αιθέρια έλαια μας ταιριάζουν, ανάλογα με τον τύπο δέρματός μας!

Κανονική

Η επιδερμίδα θεωρείται κανονική όταν η ροή του σμήγματος και η υγρασία του δέρματος βρίσκονται σε ισορροπία. Η συγκεκριμένη επιδερμίδα έχει μια φυσική λάμψη, έχει λεπτούς πόρους και είναι καθαρή από σπυράκια, ουλές και έντονες ρυτίδες. Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία προτίμησε αιθέρια έλαια όπως το νερολί, το χαμομήλι και τη λεβάντα ώστε να διατηρήσεις το λαμπερό σου δέρμα!

Λιπαρό δέρμα

Οι λιπαρές επιδερμίδες, έχουν συνήθως αυξημένη ροή σμήγματος και υγρασία με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπής στα σπυράκια, να εμφανίζουν στίγματα και θαμπάδα από τη λιπαρότητα. Τα αιθέρια έλαια κάνουν πολύ καλό στη λιπαρή επιδερμίδα καθώς μειώνουν τη ροή του σμήγματος και της λιπαρότητας. Ιδανικά έλαια για σένα είναι αυτά που περιέχουν περγαμόντο, γεράνι, λεβάντα, βασιλικός και κέδρος.

Μεικτό δέρμα

Η μεικτή επιδερμίδα παρουσιάζει γενικά μια αρρυθμία στη ροή του σμήγματος, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει λιπαρότητα και ξηρότητα συγχρόνως. Αυτό που έχει ανάγκη λοιπόν η επιδερμίδα σου είναι να αποκτήσει την υγρασία που χρειάζεται ώστε να ρυθμιστεί η λιπαρή τάση του σμήγματος και να υπάρξει ισορροπία. Τα κατάλληλα αιθέρια έλαια, φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα στα μεικτά δέρματα, καθώς επαναφέρουν τη χαμένη λάμψη και επαναφέρουν την κανονική ροή σμήγματος. Ιδανικά επέλεξε αιθέρια έλαια με γεράνι, ροδόξυλο, νερολί, λεβάντα ή σανταλόξυλο.

Ξηρό δέρμα

Η ξηρή επιδερμίδα παρουσιάζει μικρούς πόρους και συνήθως είναι λεπτή και ευαίσθητη. Εξαιτίας της ανισορροπίας στη ροή του σμήγματος, εμφανίζει εύκολα εκζέματα, χαλαρώνει και παρουσιάζει εύκολα ερεθισμούς και ρυτίδες. Για αυτό το λόγο διάλεξε αιθέρια έλαια με χαμομήλι, γιασεμί, νερολί, γεράνι, λεβάντα και σανταλόξυλο.

Ώριμο δέρμα

Το ώριμο δέρμα παρουσιάζει συνήθως ρυτίδες, είναι ξηρό, χαλαρό και δεν υπάρχει οξυγόνωση, υγρασία καθώς έχει και έλλειψη ελαστικότητας και κολλαγόνου. Προτίμησε αιθέρια έλαια με παλμαρόζα, γεράνι, γιασεμί, σανταλόξυλο ή χαμομήλι, ώστε να ρυθμιστούν οι λειτουργίες του δέρματος και να αναζωογονηθούν τα κύτταρά σου.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα