Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να μαγειρέψετε τα φρέσκα φασολάκια

Forever Woman

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος

Τα πράσινα φασόλια είναι ένα υγιεινό, ευέλικτο όσπριο και ένα κοινό συνοδευτικό σε όλο τον κόσμο, που εμφανίζονται σε κατσαρόλες ή σαλάτες. Το σφιχτό, βελούδινο δέρμα τους ανοίγει με κάθε μπουκιά σε ένα ζουμερό εσωτερικό, ενώ η ουδέτερη γεύση τους συνδυάζεται καλά με μια μεγάλη ποικιλία από καρυκεύματα, ντρέσινγκ και γαρνιτούρες. Απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία και ψήνονται γρήγορα. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να προετοιμάσετε φρέσκα πράσινα φασόλια είναι να τα μαγειρέψετε στον ατμό.

Το μαγείρεμα στον ατμό είναι η ευκολότερη μέθοδος μαγειρέματος γιατί δεν απαιτεί πρόσθετα υλικά, σε αντίθεση με το σοτάρισμα, το ψήσιμο που όλα απαιτούν λάδι ή βούτυρο. Είναι επίσης ο πιο γρήγορος και πιο ενεργειακά αποδοτικός τρόπος, επειδή χρειάζεται λιγότερος χρόνος και ενέργεια για να δημιουργηθεί ατμός από το να βράσει νερό ή να προθερμάνετε ένα φούρνο. Το μαγείρεμα στον ατμό είναι επίσης ο ευκολότερος τρόπος για να μαγειρέψετε πράσινα φασόλια, επειδή είναι η πιο απλή μέθοδος. Δεν χρειάζεται να τα ανακατεύετε ή να τα γυρίσετε όπως θα κάνατε με το σοτάρισμα ή το ψήσιμο.

Όπως όλα τα λαχανικά, τα πράσινα φασόλια είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά που ορισμένες μέθοδοι μαγειρέματος βλάπτουν περισσότερο από άλλες. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, τα λαχανικά στον ατμό διατηρούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το βράσιμο, το τηγάνισμα ή το ψήσιμο.

Πώς να μαγειρέψετε πράσινα φασόλια στον ατμό

Στον ατμό μαγειρεύονται τα λαχανικά ζεσταίνοντάς τα με τον ατμό που αναδύεται από το βραστό νερό ή το βραστό νερό. Το μόνο που χρειάζεστε για να μαγειρέψετε τα πράσινα φασόλια στον ατμό είναι μια πηγή θερμότητας, μια μικρή ποσότητα νερού και ένα σφραγιζόμενο δοχείο για να παγιδευτεί ο ατμός. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος για τον ατμό των φασολιών είναι στη σόμπα. Απλώς γεμίστε τον πάτο μιας κατσαρόλας με νερό, τοποθετήστε ένα καλάθι ατμού με ωμά πράσινα φασόλια μέσα στην κατσαρόλα, κλείστε το με ένα καπάκι και αφήστε την να σιγοβράσει σταθερά σε μέτρια φωτιά.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μαγειρέψετε πράσινα φασόλια στον ατμό είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Για να μαγειρέψετε πράσινα φασόλια στον φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύψει το κάτω μέρος ενός μπολ που φτιάχνεται στο φούρνο μικροκυμάτων, γεμίστε το με ωμά πράσινα φασόλια, τοποθετήστε ένα κάλυμμα πάνω από το μπολ και βάλτε το φούρνο μικροκυμάτων για 4 έως 6 λεπτά. Μια άμεση κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας αχνίζει σε ακόμα λιγότερο χρόνο. Μπορείτε να μαγειρέψετε πράσινα φασόλια στον ατμό στη ρύθμιση υψηλής πίεσης για 1 ή 2 λεπτά. Όπως κι αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε πράσινα φασόλια στον ατμό, θα γίνουν σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Φωτογραφία από HBH-MEDIA-photography από το Pixabay