Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αφράτες πίτες σε 5′

Απίστευτη συνταγή!

Xωρίς φούρνο, χωρίς μαγιά! Χρησιμοποιώντας αλεύρι και γιαούρτι, φτιάχνουμε αφράτες πίτες!

Συστατικά

  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. αλεύρι “Κούλα”
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για το ντιπάκι
  • 1 μικρό μπολ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 lime
  • 1 κ.σ. άνηθο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε για αρχή με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσα μέρη
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με πλάστη.
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και αφήνουμε την κάθε πίτα να ψηθεί για περίπου 2′ από κάθε πλευρά με σκεπασμένο καπάκι. Για το ντιπάκι, ανακατεύουμε με το γιαούρτι λίγο χυμό και ξύσμα από lime μαζί με ψιλοκομμένο άνηθο και αλάτι.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Θεϊκά μπισκότα βουτύρου για μικρούς και μεγάλους!
Κέικ Καρύδας

Διαβάστε επίσης