Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

4 άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από βαγόνι τρένου στο Allou Fun Park

Το βράδυ της Τρίτης (6/9) συνέβη ένα τρομερό ατύχημα στο Allou Fun Park στο Ρέντη

Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από ένα βαγόνι τρένου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η κατάστασή τους να είναι εκτός κινδύνου

Το τρενάκι περνάει από κάποια σημεία με νερό. Ωστόσο σε κάποιο σημείο η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη με αποτέλεσμα το βαγόνι να εκτροχιαστεί, με τους τέσσερις ανθρώπους που ήταν πάνω να εκσφενδονίζονται στους θάμνους.

Ο ένας εκ των τεσσάρων τραυματιών περιέγραψε τα όσα βίωσε. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Μπήκαμε στο τρενάκι, το οποίο δεν έχει κάποια ζώνη. Όπως λειτουργεί δηλαδή (…). Μπήκαμε τέσσερα άτομα στο τρενάκι που είναι για τέσσερα άτομα. Κατεβαίνοντας από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα που κατεβαίνει στο νερό, δεν υπήρχε νερό καν. Δεν μας φρέναρε καμία τροχαλία και αμέσως μετά είχε μια στροφή δεξιά και εκτροχιάστηκε. Φύγαμε εκτός και πέσαμε στο νερό».

Δείτε επίσης: Μαυρίκιος Μαυρικίου – Ιλάειρα Ζήση: Tο ταξίδι του μέλιτος στον Μαυρίκιο

Oι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του υπευθύνου λειτουργίας του Allou Fun Park μετά το ατύχημα.

Η Ανακοίνωση του Allou Fan Park

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν. Ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο. Ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού. Ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα. Αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο. Αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους. Ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Δείτε επίσης:

Τάσος Χαλκιάς για Ιωάννα Μαλέσκου: «Μίλησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα σε αυτήν την κυρία»
Γιάννης Μπέζος: «Με τρόμο βλέπω το τηλεοπτικό “άνοιγμα”».

Διαβάστε επίσης