Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

3+1 λάθη που κάνεις όταν (νομίζεις ότι) επικοινωνείς με το σύντροφό σου!

Αν με ρωτήσεις τι θεωρώ ως το «κλειδί» της κάθε σχέσης που υπάρχει στη ζωή μας, η απάντηση μου είναι μία και μοναδική: επικοινωνία!

Αυτή είναι η μαγική λέξη, η οποία υπάρχει πάντα στην καθημερινότητα μας και στους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε. Άλλωστε, αν δεν υπάρχει επικοινωνία, γιατί να τους κρατήσεις στη ζωή σου;

Αυτό είναι το συμπέρασμα κάθε φορά που «χάνεις» ανθρώπους από τη ζωή σου, ή όταν βγαίνεις ραντεβού, ή μιλάς με συναδέλφους στη δουλειά. Δεν είναι όλοι για όλα και αυτό μόλις το συνειδητοποιήσεις, θα αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο.

Τι γίνεται όμως, όταν διακρίνεις έλλειψη επικοινωνίας με το σύντροφό σου; Φταις εσύ ή εκείνος; Δεν έχει σημασία, πρέπει απλώς να εντοπίσεις τα συχνά «λάθη» που τυχόν κάνεις εσύ και να τα διορθώσεις. Τουλάχιστον από την δική σου πλευρά…

Λες αυτό που θες χωρίς να ακούς

Έχεις ήδη κάνει πρόβες αυτά που θέλεις να πεις και περιμένεις για να ρίξεις το μονόλογο. Λάθος! Ο σύντροφός σου περιμένει από σένα να τον ακούσεις, να συζητήσετε το πρόβλημα και να το λύσετε. Την επόμενη φορά, ξέχνα αυτά που θες να πεις, γιατί η ροή της κουβέντας μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά, αλλά πιο αποτελεσματικά μονοπάτια.

Γίνεσαι αμυντική

Δεν βλέπεις τον σύντροφό σου ως σύμμαχο, αλλά ως εχθρό και παίρνεις αμυντική στάση σε ό,τι σου λέει. Έτσι, χάνεις μια καλή ευκαιρία να ακούσεις τα θέλω και τα συναισθήματά του και απλώς σκέφτεσαι πώς θα απαντήσεις… έξυπνα!

Αποφεύγεις τη σύγκρουση

Σίγουρα, δεν είναι υγιές να φωνάζετε και να πετάτε αντικείμενα(ή κατάρες), όμως ούτε το να μην εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας είναι λογικό. Γενικότερα, μη φοβάσαι τη σύγκρουση γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ένας τρόπος για να βγουν τα παράπονα στην επιφάνεια!

Δεν ανοίγεσαι

Είσαι η ίδια που αποφεύγει τη σύγκρουση, έτσι; Το ένα φέρνει το άλλο και είναι λογικό, αλλά να σε ρωτήσω κάτι: αν δεν ανοιχτείς στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και αγαπάς, σε ποιον θα ανοιχτείς; Φρόντισε από εδώ και στο εξής να αρχίσεις να μιλάς και να ανοιχτείς αληθινά στον άνθρωπό σου. Τώρα, αν δεν σου βγαίνει καθόλου, ίσως πρέπει να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού. Όχι για τη σχέση σου αλλά για σένα!

Διαβάστε επίσης