Ιδρωμένα πόδια: Λόγοι και Αντιμετώπιση

Το να ιδρώνουν τα πόδια μας δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο καθώς συνοδεύεται και από μια άσχημη οσμή

Οι υψηλές θερμοκρασίες, τα κλειστά παπούτσια και το άγχος είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εφίδρωση των ποδιών. Πάμε να δούμε λοιπόν μερικά tips τα οποία θα προλάβουν την εφίδρωση και θα μας κρατήσου φρέσκιες και μοσχομυριστές!

Yλικά που βοηθούν το δέρμα να αναπνέει

Ένας πολύ καλός τρόπος ώστε να απαλλαχθείς από τις δυσάρεστες οσμές είναι να χρησιμοποιείς κάλτσες και παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από υλικά που βοηθούν το δέρμα να αναπνέει. Έτσι, η θερμότητα και η υγρασία απομακρύνονται από τα πόδια. Με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται η θερμοκρασία του σώματος και να μειώνεται ο ιδρώτας.

Kαθαριότητα ποδιών σου

Μην παραμελείς την υγιεινή και την καθαριότητα των ποδιών σου. Χρησιμοποίησε σαπούνι και νερό ώστε να πλύνεις καλά τα πόδια σου. Τέλος φρόντισε να στεγνώσεις καλά τα δάχτυλα αλλά και τις πατούσες ώστε να απομακρύνεις την υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεις τις πιθανότητες για βακτηριακές και μυκητιασικές μολύνσεις.

Απορροφητικά προϊόντα

Τα απορροφητικά προϊόντα καταφέρνουν να διατηρούν τα πόδια σου στεγνά μέσα στην ημέρα, ελέγχοντας παράλληλα και τις άσχημες οσμές που συνοδεύονται συνήθως με τον ιδρώτα.

Δείτε ακόμα
Yπέροχα νυφικά μανικιούρ

Διαβάστε
ακόμα