3 βασικά πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις πριν έρθουν καλεσμένοι σπίτι!


Έτσι, δεν θα καταλάβουν πόσο ακατάστατη είσαι…

Είσαι λιγουλάκι ακατάστατη (και ποιος δεν είναι;) αλλά όταν καλείς κόσμο σπίτι σου, σε πιάνει απίστευτο άγχος και ξέρεις ότι οφείλεις να το έχεις περιποιημένο. Αν τρέχεις με τη δουλειά και δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο για μια γενική καθαριότητα, μην ανησυχείς καθόλου: παρακάτω θα βρεις τα 3 βασικά πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις για να φανεί ότι… έχεις καθαρίσει!

Η είσοδος

Εδώ θα αφήσεις τα πάντα: παπούτσια, τσάντα, ρούχα, κλειδιά και όλα τα μικροαντικείμενα που παίρνεις μαζί σου βγαίνοντας. Εδώ πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή και να ξεσκονίσεις τα έπιπλα που βρίσκονται εκεί και το πάτωμα από χνούδια σκόνης και βρωμιά. 

Επιφάνειες μπάνιου

Μερικοί από τους καλεσμένους σου θα ζητήσουν να πάνε στο μπάνιο και όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να βρουν ούτε οδοντόκρεμα στο νιπτήρα, ούτε τα καλλυντικά αραδιασμένα στον καθρέφτη, ούτε γεμάτο το καλάθι του μπάνιου. Καταρχάς, άδειασε το καλαθάκι, μετά φύλαξε τα καλλυντικά, φρόντισε να μη ξεχειλίζει το καλάθι με τα άπλυτα και πέρασε με ένα υγρό πανί τις βρύσες, τα πόμολα και όλες τις επιφάνειες για να φύγουν σκόνες. Τέλος, βάλε ηλεκτρική σκούπα και φρέσκαρε τη λεκάνη με απολυμαντικό υγρό. 

Πάγκος κουζίνας

Πριν σερβιριστεί το φαγητό, συνήθως μαζεύεστε στην κουζίνα για λίγο κουτσομπολιό και για «βοήθεια» στο στρώσιμο. Οπότε, είναι σημαντικό ο πάγκος να είναι καθαρός και ο νεροχύτης να είναι άδειος από άπλυτα πιάτα. Βάλε καθαρές πετσέτες στα γαντζάκια, πέρασε τους πάγκους με σφουγγάρι και στεγνό πανί, σκούπισε το τραπέζι και άδειασε το τραπέζι από περιττά αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης